Artists

Studio Seine heeft sinds 2016 circa dertig tentoonstellingen georganiseerd. Om dit mogelijk te maken werkten we met meer dan zestig verschillende kunstenaars samen aan de meest uiteenlopende solo-, duo- en groepstentoonstellingen, soms gecureerd door een gastcurator. Naast kortstondige samenwerkingen werken we ook langdurig met kunstenaars samen die we begeleiden en representeren. Studio Seine vertegenwoordigt het werk van Tahné Kleijn, Lise Sore en Sofie van Thiel.

Alle kunstenaars
Studio Seine werkte sinds 2016 tot op heden samen met:

AiRich – Matea Bakula – Ivo van der Bent – Dick van Berkum – Margo van Berkum – Willem Besselink – Gam Bodenhausen – Chantal Breukers  – Celine v/d Boorn – Rik Buter – Airco Caravan – Marie Civikov – Anuli Croon – Marit Dik – Nathalie Duivenvoorden – Rosa Everts – Jesse Fischer – Robin Gerris – Anouk Griffioen – Hanna de Haan – Raquel van Haver – Harm Hajonides – Han Hogerbrugge – Marin Hondebrink – Kim Hospers – Arjan Janssen – Damian Kapojos – Tahné Kleijn – Maria Kokkonen – Katerina Konarovska – Carolina Koster – Peter de Krom – Johannes Langkamp – Didi Lehnhausen – Frans van Lent – Jelte van Lente – Sabine Liedtke – Jans Muskee – Dineke van Oosten – Joyce Overheul – Fleur Ouwerkerk – Niels Post – Bertjan Pot – Abner Preis – Marisa Rappard – Cecilia Rebergen – Sander Reijgers – PJ Roggeband – Tonio de Roover – Jochem Rotteveel – Rotteveel Vermeer: Jochem Rotteveel en Thomas Vermeer – Matthias Schaareman – Lisette Schumacher – Esmee Seebregts – Jessica Skowroneck – Iwan Smit – Lise Sore – Sofie van Thiel – Hugo Tieleman  – Touw van Eck: Anne van Eck en Suus Touw – Art van Triest – Nina van de Ven – Vlaplif: Erik Trip en Sanne Valstar – Justin Wijers – Marjolein Witte

Tahné Kleijn
In het najaar van 2022/2023 presenteerde Studio Seine de solotentoonstelling Zoals het Klokje Tikt met een selectie fotografie uit vier series van de Helmondse fotografe. Kleijns eerste overzichtstentoonstelling van 2015 tot op heden was een feit. Tijdens de fotografiebeurs Unseen Amsterdam toonden Tahné Kleijn en Studio Seine de nieuwste serie werken Uit ‘t Oog, in ‘t Hart. Indien u geïnteresseerd bent in het werk van Kleijn kunt u contact met ons opnemen. In onze webshop is een actueel overzicht van beschikbaar werk te zien.

Tahné Kleijn (1990) woont en werkt vanuit haar studio in Helmond. Zij studeerde aan AKV / St. joost in Den Bosch en behaalde haar diploma in 2015. Het verrichten van uitgebreid onderzoek en een zorgvuldige regie vormen de basis van haar werk. Kleijn heeft een herkenbaar handschrift ontwikkeld geïnspireerd door de lichtval en composities van 17e eeuwse schilderkunst. Dit vormt de basis voor het maken van eigentijdse genrestukken, alsook stillevens en portretten.

Lise Lou Sore
In 2022 presenteerde Studio Seine de solotentoonstelling Inner Thougts. Sindsdien vertegenwoordigt Linda Seine het werk van Lise Lou Sore. Indien u geïnteresseerd bent in het werk van Sore kunt u contact met ons opnemen. In onze webshop is een actueel overzicht van beschikbaar werk te zien.

Lise Lou Sore (geboren in Niger, West Afrika, 1986) woont en werkt vanuit het atelier in Breda. Sore studeerde aan St. Joost in Breda en behaalde aldaar het diploma in 2011. Sore maakt autobiografisch werk waarin de beschouwer deelgenoot wordt gemaakt van uiterst kwetsbare ervaringen. De zelfportretten op monumentale schaal ontstaan na het vastleggen van emotionele momenten. Sore bestudeert de vastgelegde beelden nauwlettend alvorens deze om te zetten in hyperrealistische tekeningen waarin de kijker wordt meegenomen in het gevoelswezen. Herinneringen en de invloed hiervan op identiteit spelen een belangrijke rol in het werk. Welke rol hebben deze bij het ervaren en creëren van de eigen omgeving? Vanuit deze thematiek en bevraging wordt Sore’s onderwerp gaandeweg breder dan enkel het portret en ontstaat ook ruimte voor landschappelijke elementen.

Sofie van Thiel
In 2024 presenteert Studio Seine de eerste solotentoonstelling  van Sofie van Thiel en een groepspresentatie tijdens de kunstbeurs Art on Paper Amsterdam. Sinds 2023 vertegenwoordigt Linda Seine het werk van Sofie van Thiel. Indien u geïnteresseerd bent in het werk van Van Thiel kunt u contact met ons opnemen. In onze pagina op Gallery Vieuwer is een actueel overzicht van beschikbaar werk te zien.

Sofie van Thiel (1997) woont en werkt in Rotterdam. Sinds ze is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in 2022 maakt ze schilderijen waarin ze dagelijkse momenten en gevoelens vertaalt via verf. Het schilderproces is een dialoog tussen het materiaal en de maker. Ze experimenteert met hoe verf, tekenmaterialen en verschillende stoffen op elkaar reageren en speelt daar intuïtief op in. Op zoek naar een balans vraagt ze zich steeds af waar haar controle eindigt en het schilderij het overneemt. Het resultaat zijn gelaagde schilderijen vol beweging en kleur.