Esmee Seebregts in Het Noordbrabants Museum

Noordbrabants Museum – Esmee Seebregts

6 augustus t/m 16 oktober 2021


ONTDEK NIEUW TALENT

Onder de noemer ‘Brabantse Nieuwe’ krijgen veelbelovende startende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium in Het Noordbrabants Museum. Speciaal voor Het Noordbrabants Museum stelde Esmee Seebregts een solotentoonstelling samen van haar schilderijen. De tentoonstelling ‘Waiting for Blue’ is doorlopend te zien in de Tuingalerij.
Esmee Seebregts
Het werk van Esmee Seebregts (’s-Hertogenbosch 1991) is een ode aan de kleur. Haar werk richt zich volledig op de kracht van de kleur en de zintuigelijke gewaarwording die erdoor wordt veroorzaakt. Een cruciaal onderdeel van haar werk is de zorgvuldige bereiding van haar eigen ei-tempera verf en het prepareren van een ondergrond ervoor. Haar kleuren bereiken een enorme stralingskracht, die voortkomt uit de kleurkracht van de pigmenten en de helderheid van het bindmiddel.
In ‘Waiting for Blue’ toont Seebregts onder meer het werk Partituur dat zij speciaal maakte voor haar solotentoonstelling ‘On the surface of colour’ in Studio Seine (2019). Partituur was aanvankelijk zes meter breed waarna Seebregts het werk uitbreidde tot tien meter breed -voor de kunstbeurs Big Art- waar Studio Seine haar werk presenteerde. Het werk laat zich lezen als een muziekstuk, waarin klanken, stemmingen en sferen weerklinken. Ook zijn er werken uit haar Origin-serie te zien. In deze serie verbeeldt zij haar subjectieve beleving van kleur en geeft ze de eigen aard van de kleuren weer. Zo is lila bewegelijk en uitdagend om in een vorm vast te leggen, oranje krachtig en levendig en blauw in zichzelf gekeerd.

Tickets en info
www.hetnoordbrabantsmuseum.nl