Poetry International 2017

Poetry International + Art Gallery Tours

31 mei t/m 4 juni 2017

Studio Seine neemt deel aan de Poetry & Art Gallery tour tijdens het Poetry International Festival. Op dinsdag 30 mei gaat het 48e Poetry International Festival van start in de Rotterdamse Schouwburg.

Van 31 mei t/m 4 juni brengt het festival naast poëzievoordrachten in uiteenlopende talen, films, muziek, interviews, lezingen, themabijeenkomsten en masterclasses. Een kermis van verlangen, kritiek, avontuur en troost, met de kunst van het woord als brandstof.

Voordracht Margarida Vale de Gato

Op 3 juni 2017 geeft Margarida Vale de Gato een voordracht in Studio Seine tijdens de tentoonstelling Deemstering. De poëzie van Margarida Vale de Gato [Portugal, 1973] kent uiteenlopende vormen en zij maakt als dichter gebruik van verscheidene poëtische middelen. Karakteristiek voor haar werk zijn bijvoorbeeld het minimale gebruik van interpunctie en de grote variatie in ritme en klankeffecten. Daarnaast bevatten haar gedichten veel citaten en zo schuilen er onder een schijnbare lichtheid en eenvoud altijd meerdere betekenislagen. Veel gedichten kennen hiernaast een zekere intimiteit, zo dragen alle gedichten in haar meest recente bundel Lançamento (2016) als titel een voornaam. Vale de Gato is behalve dichter ook vertaler van Engelse en Franse literatuur.

U kunt zich inschrijven voor de P+A Gallery Tours (in Rotterdam zuid, centrum en/of west). Kijk voor meer informatie op de website: www.poetryinternational.nl Meer informatie over Vale de Gato leest u via deze link.