Rotterdamse Museumnacht 2019

Gam Bodenhausen & performance Solitude of Ether

3 maart 2019

Tijdens de Rotterdamse Museumnacht 2019 presenteert Studio Seine de solotentoonstelling A Devious Route met tekeningen van Gam Bodenhausen en de performance Solitude of Ether van Bodenhausen en Van Dijken.

U kunt de tentoonstelling A Devious Route van Bodenhausen  bezoeken tussen 20.00 – 1.00 uur. De performance wordt doorlopend over de avond opgevoerd.

De performance Solitude of Ether is een samenwerking tussen Gam Bodenhausen en Simone van Dijken. Het creëert een sfeer die het kijken en dwalen in de tekeningen aanmoedigt. De performance kan als vervreemdend, oer en dromerig worden opgevat.  Bodenhausen en van Dijken hebben van 2003 – 2010 samengewerkt als The Skills, een noisepoetry band met de focus op improvisatie en herhaling (muzikaal en tekstueel). Sinds de afgelopen jaren richten ze zich, onder hun eigen namen, op performances waarbij repetitieve handelingen zoals tekenen, percussie, en tekstvoordracht centraal staan. De gegenereerde klanken, die door deze handelingen ontstaan, vormen een nieuwe narratieve compositie.

Meer informatie over de Museumnacht en verdere programmering vind je op: www.museumnacht010.nl