Rotterdamse Museumnacht 2020

Jochem Rotteveel meets WLDRF

7 maart 2020

Tijdens de Rotterdamse Museumnacht 2020 presenteert Studio Seine de solotentoonstelling Night Stars met werk van Jochem Rotteveel en een uniek optreden van de band WLDRF.

Speciaal voor de Museumnacht creëert Jochem Rotteveel een enorme wandinstallatie (een van zijn grootste ooit) waarvoor hij teruggrijpt naar het meesterwerk ‘Sterrennacht’ van Vincent van Gogh. Rotteveel gebruikt het palet van ‘Sterrennacht’ als uitgangspunt en abstraheert de beroemde toets van Van Gogh tot pixelachtige blokken, die zich als muziek over de muren verspreiden, refererend aan muziekinstallaties en equalizers. Het wandwerk maakt visueel geluid, passend bij het concert van WLDRF. Bezoekers van Studio Seine zullen dus niet alleen muziek horen, maar ook zien. Het project wordt zo een totaal ervaring. De titel van de muurinstallatie noemt Rotteveel toepasselijk ‘Nachtsterren’, als metafoor voor de bezoekers van Museumnacht.

Tijdens de Museumnacht speelt WLDRF geïnspireerd op het werk van Rotteveel korte sets van telkens 15-20 minuten, enkel te beluisteren via een headset, in een intieme setting waarbij de deur op slot gaat. WLDRF levert cultureel maatwerk en laat zich graag verrassen door zijn steeds veranderende omgeving. Eerder speelden ze al een Drive-in-concert tijdens Motel Mozaique, tijdens de opening van Biergarten en waren zij de huisband van Atelier van Lieshout tijdens hun show in de Schouwburg. Wil jij weten hoe WLDRF klinkt? Haast je dan richting Studio Seine want alleen via de speciale headset kun je horen wat wordt gespeeld. Plug and play en wees gewaarschuwd want het aantal headsets tijdens de Museumnacht is beperkt.

Meer informatie over de Museumnacht en verdere programmering vind je op: www.museumnacht010.nl

www.jochemrotteveel.com

www.wldrf.nl