Museumnacht010 2023

Museumnacht010 

4 maart 2023

Op zaterdag 4 maart 2023 openen ruim dertig kunst- en cultuurinstellingen in Rotterdam hun deuren van 20:00 tot 01:00 uur. Exclusief voor alle avonturiers, kunstkenners, dromers, denkers en nachtvlinders – en alle andere liefhebbers van musea in de nacht. Met een programma vol voorstellingen, tentoonstellingen, installaties en muziek is er voor ieder wat wils. Tijdens de Rotterdamse Museumnacht 2023 presenteert Studio Seine de duotentoonstelling 350 x 1018.

350 x 1018
Speciaal voor de gelegenheid wordt de lange muur van Studio Seine, welke maar liefst 350 x 1018 cm. meet, van boven tot beneden bekleed met grote vellen papier. Hanna de Haan en Rik Buter starten weken voorafgaand aan de Rotterdamse Museumnacht met hun gezamenlijke missie; het maken van een gigantisch houtskoolpanorama. Zonder vooropgezet plan en in volledige vrijheid creëert het duo een unieke tekening waarvoor de lange muur van Studio Seine het canvas vormt. Tijdens het organische werkproces is ruimte voor spontaniteit en toeval en is het toegestaan op elkaars werk te reageren. In volledige stilte wordt dagenlang gewerkt; Elementen toevoegen, wegvegen, ergens overheen krassen. Het eindwerk ligt niet vast.

Tijdens de Rotterdamse Museumnacht, op 4 maart 2023, opent Studio Seine de deuren voor het publiek. Hoe ver zijn de kunstenaars gevorderd in hun proces? Op welke manier verhoudt het site specifieke werk zich tot de omringende ruimte? En, waarop let je als bezoeker wanneer de kunstenaars live aan het werk zijn?

Na afloop van de Museumnacht Rotterdam blijft het resultaat van deze happening zichtbaar tijdens de duotentoonstelling 350 x 1018. Naast het environmental werk omvat de tentoonstelling een selectie van grafiek en tekenkunst van beide kunstenaars.

Meer informatie over de Museumnacht en verdere programmering vind je op: www.museumnacht010.nl