Kunst is Lang: Lise Sore

Kunst is Lang – Lise Sore

1 maart 2023
KUNST IS LANG is een programma van online kunsttijdschrift Mister Motley en Luuk Heezen. Je hoort elke week een uitgebreid gesprek met een kunstenaar over het laatste werk, inspiratiebronnen en drijfveren. Mét diepgang, maar zonder ingewikkeld jargon. Voor aflevering 245 ging Luuk Heezen in gesprek met  Lise Sore. Beluister de podcast via Mister Motley; Kunst is Lang – aflevering 245. 
Lise Sore maakt tekeningen van diens naakte lichaam, die soms metersgroot bungelen in een ruimte, met grafiet op doorschijnende doek. Deze zwart-witte tekeningen zijn de directe vertaling van een foto, genomen op een moment dat Lise een heftige emotie doormaakt. Tijdens het tekenen is er volop gelegenheid om de emotie te doorwerken, en er een medogenloos, universeel beeld van te maken – zodanig universeel dat Lise diens haar heeft afgeschoren, en geen sieraden of tatoeages draagt die de nadruk op diens persoonlijkheid leggen.
  
Het volledige gesprek ‘Kunst is Lang – aflevering 245’ beluistert u via de website van de podcastmaker Luuk Heezen: Link naar podcast