Museumnacht010 2024

Museumnacht010 

2 maart 2024

Op zaterdag 2 maart 2024 openen ruim veertig kunst- en cultuurinstellingen in Rotterdam hun deuren van 20:00 tot 01:00 uur. Exclusief voor alle avonturiers, kunstkenners, dromers, denkers en nachtvlinders – en alle andere liefhebbers van musea in de nacht. Met een programma vol voorstellingen, tentoonstellingen, installaties en muziek is er voor ieder wat wils. Tijdens de Rotterdamse Museumnacht 2024 presenteert Studio Seine de solotentoonstelling ‘Hey Fever Dream’ van de Tilburgse schilder Jesse Fischer.

Hey Fever Dream
Als we naar het werk van Jesse Fischer kijken, zijn we getuige van scènes uit het kleurrijke volwassen leven waarin onschuld en een bijna neurotische sexualiteit hand in hand gaan. Zijn werk straalt een moderniteit uit die voor de gemiddelde museumbezoeker nog moet aanbreken.

Op speelse wijze verbeelden de schilderijen van Fischer een cultuur waarin het draait om het individuele genot. De personages die hij schildert lijken vaak afgesloten van hun omgeving en staren in de verte, op zoek naar een nieuwe kick. Ondanks hun lege blikken is de denkbeeldige wereld waarin de personages zich bevinden een betoverende wereld waarin ze vreugde en luchthartigheid uitstralen.

Fischers werkwijze zou je kunnen omschrijven als ‘intuïtief verhalend schilderen’. Hoewel er in elk van de werken een verhaal lijkt te worden verteld, wordt dit verhaal alleen gevormd door het op een intuïtieve manier toevoegen van elementen.

Tickets en info
Meer informatie over de Museumnacht en verdere programmering vind je op: www.museumnacht010.nl