Gallery Viewer: Art on Paper Amsterdam

Gallery Viewer – De veelzijdige wereld van papier: Art on Paper Amsterdam

7 mei 2024

Flor Linckens

Voor Gallery Viewer schreef Flor Linckens een artikel over de kunstbeurs Art on Paper Amsterdam. In dit stuk lees je meer over een aantal highlights – waaronder over het werk van Marisa Rappard – welke worden gepresenteerd tijdens de tekenbeurs. Gallery Viewer publiceerde het artikel op 7 mei 2024. 
Van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei 2024 vindt in de monumentale Gashouder in Amsterdam de vierde editie van Art on Paper Amsterdam plaats. De focus van de kunstbeurs ligt besloten in de titel: alle getoonde werken zijn gemaakt op of van papier.

Werk op papier heeft een bijzondere aantrekkingskracht. Omdat kunstenaars in dit medium vaak gebruik maken van inkt, aquarel of potlood kunnen zij op een snelle en intuïtieve manier uitdrukking geven aan hun ideeën. Het lagere risico moedigt hen aan om te experimenteren en papier heeft vaak een unieke textuur. Er is bovendien sprake van een enorme variëteit: van papieren sculpturen en tekeningen tot schetsen en zeefdrukken. Bijkomend voordeel is dat kunst op (of van) papier vaak betaalbaarder is dan werk in andere media, bijvoorbeeld omdat het om werk in oplage gaat. Dat betekent dat veel mensen hun kunstcollectie zullen beginnen met een werk op papier.

Het volledige artikel leest u op de website van Gallery Viewer: Link naar artikel